България

За пръв път у нас: Роденият като жена Пол Найденов спечели делото - мъж е и по документи

  23.02.2017 09:42             
За пръв път у нас: Роденият като жена Пол Найденов спечели делото - мъж е и по документи

Пол Надейнов е мъж вече и по документи. Това е прецедент и първо подобно спечелено дело у нас, предаде Нова телевизия.
Той се е родил като жена със закърнял мъжки полов орган. И докторите са му го "щракнали", докато го оперирали от херния като дете. Без да кажат тази подробност нито на него, нито на семейството му.

"Не смятам, че пенисът те прави мъж. Имах проблеми с това да приема тялото си, но в един момент установих, че за човека, с когото съм, тялото ми няма значение. Чувствам се уютно в тялото си, най-вече когато ме гушкат децата ми", признава Пол.

"Това е първото решение, в което в България за първи път съдът положително споменава думите "интерсекс" и "интерсексуално". Това е моя лична битка, в която спечелих една мъничка победа за себе си. Все повече и повече хора си дават сметка,че това, което става с интерсекс хората, не е правилно", казва още той, като добавя, че не знае колко точно хора с неговия проблем има у нас, но познава поне 20 такива.

"Първяият човек, на когото се обадих, когато разбрах, беше майка ми. Тя ме поздрави. Детството ми мина през болници, от което нищо не си спомням. Юношеството ми мина в кошмар, а после ми отне 20 години, за да започна да се идентифицирам като себе си. Искам да спестя на другите нещата, през които съм минал", добави Пол.