Събития

БСП уреди 2-ма свои за зам.-областни

  20.02.2017 16:23             
БСП уреди 2-ма свои за зам.-областни

БСП уреди двама свои за заместник-областни управители в началото на седмицата. Бившият врачански депутат Димитър Гъндев е новият заместник-губернатор на Враца, научи „Конкурент“. Информацията ни беше потвърдена от високопоставен източник в Министерски съвет. Губернаторът Момчил Младенов запази ледено спокойствие и обеща да коментира информацията за назначение на свой заместник  утре, за когато е насрочен брифинг.

Факт е, че с присъствието си в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ Мирослав Комитски оголи позицията и тя стана вакантна. В петък и вторият заместник-губернатор Ирина Иванова беше сменена с решение на служебния премиер Огнян Герджиков.

Зам. губернаторът на Монтана Бойко Благоев пък бе освободен и на неговото място в държавната администрация влиза Иван Сергисов. Благоев пое поста през миналата година, когато АБВ напусна управлението и изтегли всичките си хора от властови позиции. Тогава Петър Петров напусна и на неговото място бе назначен Благоев. Той е от земеделския съюз и влезе от квотата на реформаторите.

По данни на „Конкурент” в петък със заповед на министър-председателя  Благоев е освободен и на мястото му е назначен Иван Сергисов от БСП. Сергисов вече е бил за кратко зам. губернатор по времето на тройната коалиция. Засега въпреки, че е депозирал оставката си в министерски съвет, Ивайло Петров все още е областен управител на Монтана. Той ще бъде освободен най-вероятно в сряда след заседанието на министерски съвет. Тогава се очаква да стане известен и неговият наследник.