Свят

Изхвърлиха стар телевизор на боклука, откриха в него цяло богатство

  18.02.2017 08:46             
Изхвърлиха стар телевизор на боклука, откриха в него цяло богатство

Кабели, тръби и много стъкло и пластмаса. Това се намира във вътрешността на един телевизиор, или поне на по-старите. Мъж от Канада обаче решил да скрие голяма сума пари, които възнамерявал да остави като наследство на децата си именно в такъв стар телевизор, пише CNN. Повече от 100 000 долара били открити във вътрешността на стар телевизор, който бил изпратен във фабрика за рециклиране.
Банкнотите били в метална каса, която била скрита под капака на телевизора.

"Имаше четири големи пачки с банкноти и беше ясно, че става дума за много пари," казва Рик Дешампс, собственик на фабриката.
В касата, освен парите, имало и документи, които помогнали полицията да открие собственика - 68-годишен мъж, който си спомнил, че бил подарил този телевизор на свой приятел още преди 30 години, но бил забравил за парите вътре.

Тогава, въпреки че бил само на 38, смятал да остави тези пари като наследство на потомците си.

Когато приятелят решил най-после да се освободи от антиката, я изхвърлил на боклука, без да подозира какво богатство има вътре.

Сега, заради честността на работниците от фабриката за рециклиране, парите били върнати на техния собственик, а полицаите, които му ги занесли, го посъветвали следващият пък да ги внася в банката.

Превод: БЛИЦ