Крими

Удар на полицията във Враца: Задържаха въоръжен телефонен измамник

  17.02.2017 17:33             
Удар на полицията във Враца: Задържаха въоръжен телефонен измамник

Полицията във Враца задържа телефонен измамник, опитал се по позната вече до болка схема да измъкне голяма сума пари от млада жена от града. Ударът е поредното доказателство за професионализма на ченгетата от полицейското управление, чийто шеф е Георги Митов. През последните месеци в града под Околчица са спипани 4-има души, опитали да лъжат и грабят пари от врачани, припомниха от пресцентъра на ОД на МВР.

Задържаният измамник е 48-годишният Ивайло В.И. от София. Той е бил задържан около 11 часа днес в района на езиковата гимназия в града след ювелирно проведена акция на полицаите. При обиск у измамника са намерени и иззети найлонов плик с пари и накити, пистолет ТТ 7.62 калибър с патрон в цевта и още 35 боеприса за него; сигнален пистолет, преправен за стрелба с бойни патрони; 2 мобилни телефона и 7 СИМ-карти към различни мобилни оператори; нервнопаралитичен спрей.

Ивайло В.И. е задържан в ареста на полицейското управление във Враца. Срещу него е образувано досъдебно производство. При направената допълнителна проверка е установено, че 48-годишният софиянец е съпричастен към към измами в Солун, Гърция и столицата.

Разплетената измама е позната на много от излъганите хора. Тази сутрин на домашния телефон на 37-годишна врачанка позвънил непознат мъж. Той казал, че участва в специализирана акция на МВР и поискал 10 000 евро и златните накити на жената. Съобразителната дама подала сигнал до полицията, откъдето изпратили служител, който вкарал измамника в капана. Ивайло В.И. бил сгащен, докато прибирал парите и накитите.