Спорт

Още отсега забраниха предизборната агитация по стадионите в Монтанско

  17.02.2017 16:38             
Още отсега забраниха предизборната агитация по стадионите в Монтанско

На работните срещи през седмицата с ръководителите на отборите от „А” и „Б” областните групи в Монтана председателят на местната футболна централа Ангел Стоянов им обърна внимание да не допускат преди и по време на мачовете предизборна агитация в района на терените. Първенството в пета дивизия се подновява на 25 февруари, а това в четвърта – на 4 март. За пореден път ръководството на областния съвет предупреди, че от „А” ОФГ може да има трети изпадащ отбор, ако Ком /Берковица/ не запази мястото си в Северозападната Трета лига и се върне в областния шампионат. В момента сред формациите цари известно спокойствие, след като Златия /Вълчедръм/ не започна първенството, а Септември 2009 /Лехчево/ бе изваден от групата след VII кръг. Така тези два тима на практика заеха местата, определени за изпадащи и създадоха комфорт на останалите, който може да се окаже измамен.

„Много важно е предсъстезателните медицински прегледи на футболистите да се извършват съвестно. Относно организацията е необходимо да се знае, че мачове няма да се състоят, ако не са осигурени със съответните заповеди лекар и охрана. Ако даден тим си позволи да използва нередовен състезател, то наказанието няма да е само за съответното лице, но съгласно Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС през сезон 2016/2017 т. и клубът ще бъде глобен с 200 лв.”, каза Ангел Стоянов. Той предупреди събралите се да обърнат внимание на базите си. Проблемни остават тези в Стубел и Портитовци, където няма съблекални. Похвално е обаче, че 50% от останалите отбори в пета дивизия имат топла вода в помещенията за преобличане.

„Ако отборите, които завършат на първите две места в „Б” ОФГ не отговарят на изискванията за материална база, те няма да заиграят в „А” ОФГ, освен ако не посочат подходящ терен, където да домакинстват и за който имат писмено разрешение от кмета на съответното населено място, че могат да го ползват през цялата следваща спортно-състезателна година”, предупреди Ангел Стоянов.

В пета дивизия ще има един междинен кръг на 24 май, а в четвърта ще се уплътнят Великденските празници с двубои в първия и последния от почивните дни – 14 и 17 април.

Срещата с представителите на отборите в детско-юношеските първенства, администрирани от ОС на БФС в Монтана ще се проведе на 9 март.