Спорт

Представиха официално Милен Бельов, ясен е стартът на първенствата

  16.02.2017 12:45             
Представиха официално Милен Бельов, ясен е стартът на първенствата

Председателите на ЗС на БФС във Велико Търново – Бончо Генчев и на ОС на БФС във Видин – Иво Марков, както и секретарят на Аматьорската футболна лига Александър Шатровски пристигнаха във Враца, за да засвидетелстват уважението си и подкрепата към новия шеф на областния съвет Милен Бельов.

„Надявам се новият председател да оправдае напълно доверието ни. Неговата коректност и дипломатичност са гаранция за добра работа. Благодаря и на Цветан Патеров, който пое футбола във Враца в тежка ситуация и сега ще помага да се осигури необходимата приемственост”, заяви пред събралите се ръководители на всички мъжки отбори от Врачанско - Бончо Генчев.

„Сътрудничеството между трите областни съвета в Северозапада е на много високо ниво и смятам, че така ще продължи и занапред”, каза Иво Марков.

Милен Бельов пък благодари за пожеланията на гостите и предупреди представителите на клубовете, че ще проявява нулев толеранс към изяви, които са несъвместими с най-популярния спорт в света.

На сбирката бяха уточнени датите за старта на първенствата, администрирани от ОС на БФС. Първият пролетен кръг в „А” група е насрочен за 4-5 март, като преди това на 25 февруари ще се изиграят двата отложени мача от есента Миньор 2005 /Згориград/ - Балкански /Михайлово/ и Скала /Зверино/ - Скала 2015 /Оселна/. Пета дивизия при мъжете ще стартира на 12 март. Децата и подготвителната група подновяват срещите на 4 март с отложения от първия дял кръг. Юношите младша възраст ще се стягат за старт на 17 март. Изтеглен бе и жребий за домакинствата в третия етап на «Б» групата и младшата възраст. Няма да има промяна на съдийските такси, уточни председателят Милен Бельов. От другата седмица пък започва картотекирането.