Крими

Баба от Монтана брои на „инспектор Христов” 35 бона /ОБНОВЕНА/

  16.02.2017 10:49             
Баба от Монтана брои на „инспектор Христов” 35 бона /ОБНОВЕНА/

Поредна баба падна в клопката на телефонните измамници. Жертвата отново е от Монтана и е на 80 години, съобщиха от полицията.

 Баба Евдокия В. два дни помагала на инспектор Христов и му дала 35 000 лева, 3 златни пръстена, 4 златни парички и златно дамско ланче.

Във вторник към 19 ч. 80-годишна Евдокия получила обаждане на мобилния си телефон от непознат, който се представил за инспектор Христов. Той я предупредил, че ще й позвъни  телефонен измамник и за залавянето му ще е нужно тя да изхвърли спестяванията си през прозореца.

След това на стационарния телефон на жената позвънил друг мъж, който започнал да я заплашва. Възрастната жена изхвърлила през прозореца на жилището си на 2 пъти в торби сума с общ размер 11 360 лв, както и златните си  накити.
На следващия ден отишла в местен клон на банка и изтеглила 23 500 лева. Тези пари бабата оставила  в книжен плик до контейнер на кръстовището на улиците  "Веренишка" и "Цар Борис ІІІ".

Чак няколко часа по-късно разбрала, че е поредната обрана от телефонните измамници и подала сигнал в полицията.

От Коледа насам телефонни измамници успяха да измъкнат от възрастни хора в Монтана над 100 000 лева. Част от старците мятаха през балконите и златни накити, а дядо им даде златните си зъби.