Събития

Представят автори от Монтана в Бразилия

  31.01.2017 16:55             
Представят автори от Монтана в Бразилия

Творби на автори от Монтана и целия Северозапад ще бъдат част от дните на българската култура в Бразилия. Те започват на 2 февруари в град Форталеза, столицата на щата Сеара в Бразилия. Цяла седмица там ще бъдат показвани български филми, както и изложби на известни графици. Писателят Илко Минев и изкуствоведката Пламена Димитрова-Рачева ще представят българските автори.

Специално място ще бъде отделено на алманах „Огоста“ . Илко Минев е поискал в електронен вариант последните броеве на алманаха, единични бройки от които е получил чрез посолството и е бил впечатлен от значимото авторско присъствие и от жанровото разнообразие. 

Главният редактор на сборника  Мартен Калеев поясни, че това е събитие на много високо ниво, тъй като е организирано от културните организации и от посолствата на Бразилия и България. Посолствата на Бразилия и Португалия са отправили благодарности до редакцията в Моинтана заради  публикуването на  произведения на Антонио Миранда и Фернандо Песоа в превод на Румен Стоянов.