Събития

Явор Хайтов: Ние ще сме приятната изненада на изборите

  23.01.2017 21:46             
Явор Хайтов: Ние ще сме приятната изненада на изборите

"Коалицията Обедини патриоти, част от която е и Народен съюз, ще бъде приятната изненада на предстоящите парламентарни избори", това каза в студиото на ТВ "България Онеър" тази вечер Явор Хайтов. Заместник-председателят на парламента допълни, че неговата политическа сила се вписва великолепно в тази коалиция. "Нека всеки сам за себе си да каже къде усеща патриотизма. За нас той е българският бизнес да получи такава подкрепа, че да може да генерира печалба и да плаща данъци. Няма нищо по-важно от това да виждаш работещи фирми, които дават работни места. Оттук идват възможностите за по-добро образование и по-хубав живот", допълни депутатът.

Хайтов каза още, че усилията на управляващите задължително трябва да бъдат насочени към Северозападна България, където властва "убийствена бедност". Той говори на тази тема, цитирайки част от словото на президента Румен Радев пред парламента. "Положението в областите Видин, Монтана, Враца и дори Ловеч е най-тежко", добави Хайтов. Той изрази мнение, че без война българските правителства са загубили като територии тази част на България, като са я предоставили на бедността и безработицата, а така е предизвикана и дълбоката демографска криза.

Явор Хайтов призна, че не се чувства персонално засегнат от думите на президента Румен Радев, според която на депутатите им остава още седмица в парламента. Той обаче уточни, че България е парламентарна република и всеки гражданин дължи уважение на народните представители. "Речта на президента продължи 27 минути. Към 24-ата минута той каза: "Аз съм човек на делата, а не на дългите речи и думите". Тогава в център-дясното разположение на залата депутатите се позасмяха", разясни ситуацията Хайтов. Врачанският депутат  допълни, че институциите в България трябва да се уважават.