Спорт

Ариана и Андриана стартираха с титли

  23.01.2017 12:10             
Ариана и Андриана стартираха с титли

Андриана Бънова спечели тройния скок от програмата на първия зимен турнир „Скокове”, който се организира от Локомотив в Пловдив. Състезателката на АК Павел Павлов /Враца/ постигна 13.63 м, което е резултат от топ 10 на света. Бънова до последно се колебаеше дали да скача, заради болка в оперирания ахилес. Тя рискува разумно и в първия опит записа 13.63 м /6-а позиция в световната ранглиста в зала за годината/, втория не успя да го завърши – 12.60 м и приключи състезанието.

В скока на дължина пък триумфира 17-годишната Ариана Кузманова /на снимката/ от Монтана, която представлява Атлетик /София/. Тя преодоля 5.86 м. В стартовия списък бяха записани 11 атлетки, но стартираха само 5. В четвъртия и шестия си опит Кузманова записа идентични метражи – по 5.86 м, а в петия с минимален фаул се приземи над 6-те метра. В същата дисциплина при мъжете за КЛАСА участва врачанинът Иво Вачев.

Призьорите бяха наградени от спортист и атлет на България за 2015 г. Габриела Петрова, атлет №1 за 2003 г. Ивайло Русенов, треньорът на Стефка Костадинова – Николай Петров и един от най-добрите ни състезатели в хоризонталните скокове от близкото минало Николай Атанасов.