Спорт

Ботев прегази U19 на Славия с 6:2 в София

  18.01.2017 15:40             
Ботев прегази U19 на Славия с 6:2 в София

Ботев /Враца/ записа победа в първата си контрола от зимната подготовка. Отборът на Сашо Ангелов надигра като гост с 6:2 юношите на Славия, които делят 1-2 място в елитната група U19. Двубоят се игра на терена с изкуствено покритие на стадиона на „белите“ в столичния квартал Овча купел.

Срещата започна отлично за врачани, които откриха резултата още в 5-та мин. Милен Василев засече центриране отдясно на Спас Георгиев. 10 мин. по-късно Тодор Чаворски излезе сам срещу вратаря на домакините и удвои преднината. В 30-та мин. Василев бе точен от фаул за 3:0. В 32-та мин. столичани намалиха, но в 35-та мин. Василев оформи своя хеттрик за 4:1. В 65-та мин. Христо Спасов увеличи на 5:1, домакините върнаха едно попадение, а Спасов оформи крайното 6:2 след центриране отляво на Анди Краев.

В проверката с юношите на Славия участваха всички футболисти на Ботев. Следващата контрола на врачани е в събота срещу лидера в Югозападната Трета лига Сливнишки герой. Двубоят ще се играе отново на изкуствения терен в Овча купел от 13.30 ч.

„За първата контрола и периода, в който се намираме, съм доволен. Подготовката върви трудно, но се справяме”, заяви наставникът на ботевци Сашо Ангелов.