Събития

Снежни човеци украсиха двора на детска градина

  17.01.2017 15:43             
Снежни човеци украсиха двора на детска градина

Децата от четвърта подготвителна група „Звездичка“ на целодневна детска градина „Слънце“ във Враца украсиха двора на детското заведение с уникални снежни фигури. С помощта на своите ръководители Надежда Николова и Надя Илиева, както и на целия персонал на забавачницата, малчуганите сътвориха впечатляващи снежни творби, създадени с много въображение и майсторство. Атрактивен снежен човек, обърнат закачливо с главата надолу, снежен Доналд Дък и компания, пързалящи се на шейна, Снежко и Снежка, „поседнали“ на пейка, бяха само част от интересните хрумвания, които разкрасиха за ден двора на детската градина.

Чудесната инициатива е в отговор на „предизвикателство“, отправено от началниците по образование и култура към общинската управа на Враца Стела Димитрова и Радосвета Крумова и които се отнасят за снежна украса на входовете на детските градини и училища на територията на града и общината.

„Идеята много ни допадна. Отзовахме се почти веднага, с много хъс и ентусиазъм. Рисувахме експериментално с боя за яйца красиви цветя и разбира се – слънца - емблемата на детското ни заведение. Сложихме плюшени играчки, украсихме снежковците с подръчни материали и всичко, каквото ни хрумне. Стана на шега, но се получи прекрасно. Освен изумителните и закачливи снежни фигури, снегът ни донесе позитивизъм, приятни емоции и много слънчево настроение“, каза за „Конкурент“ директорът на ЦДГ „Слънце“ Дора Младенова. Тя бе категорична, че подобни инициативи са „добре дошли“ и за малки, и за големи, имайки предвид напрегнатите ни сиви делници.

Освен че насърчава забавленията извън детското заведение, инициативата стимулира въображението на малчуганите и внася страхотно настроение, заявиха още от детското заведение и обещаха, че предстоят още забавни зимни дни в ЦДГ „Слънце“.

„Леденото“ царство в двора на детското заведение беше сътворено в петък. Въпреки че силният вятър развали „творбите“ на малчуганите още в края на деня, той не успя да заличи магията на приказния снежен ден.