Събития

Режат парите за непочистени улици във Враца

  16.01.2017 15:59             
Режат парите за непочистени улици във Враца

Режат парите за улици във Враца, за които от звено „Инспекторт” е установено, че не са почистени от снега. Според ръководителя на звеното Галя Цветанова няма да бъде платено на БКС за ул. „Ген. Леонов”, бул. „Мито Орозов”, бул. „Васил Кънчов”, бул. „Втори юни”, половината от ул. „Христо Ботев”, пътен възел „Лукойл”, отсечката до новия гробищен парк, подлезите при Стария пазар и Строителния техникум, пешеходните три пасарелки на Крайречен булевард над река Лева.

От започване на обилния снеговалеж на територията на Община Враца на 5 януари, от служители на Звено „Инспекторат“ е осъществяван перманентен контрол относно изпълнението на задълженията на „БКС-Враца“ ЕООД. Установени са пропуски от страна на дружеството по прилагане на способите за снегопочистване, включващи механизирано почистване и обработване на уличните платна чрез разпръскване на подходящи смеси. 

„При първоначалния оглед на готовността на БКС за предстоящия зимен сезон и утвърден от управителя на дружеството Момчил Младенов оперативен план се посочи, че дружеството разполага с 30 собсвени машини и 20 външни, както и с 5 ръчни роторни снегорини. По данни на комуналното дружество 9 от техните машини не работят, а 6 от наетите също са аварирали“, коментира Цветанова.

„На гражданите, които не спазиха Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Община Враца бяха направени предписания - 93 на юридически лица и 76 на физически лица. След извършен последващ контрол е установено, че те са изпълнени. При установяване на нередности ще се налагат санкции, като глобите за физически лица са от 150 лв. до 500 лв., а за юридически лица - от 700 лв. до 2000 лв.“, уточниха от звено „Инспекторат“. Шефката му не пропусна да похвали БКС за добре свършената работа по четвъртокласната пътна мрежа и отсечки Деривол - Чирен, Девене - Три кладенци и до Косталево.

„Своевременно възникналите проблеми бяха отстранявани и не се допусна на територията на Община Враца да има бедстващи населени места. Надявам се, че до края на зимния период БКС ще успее да въведе в техническа изправност всички налични машини“, заключи Цветанова.