Събития

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца отново е домакин на националната ученическа конференция

  11.01.2017 09:44             
ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца отново е домакин на националната ученическа конференция

Ученическият институт по математика и информатика към БАН вече седемнадесет години подкрепя развитието на млади таланти в областта на математиката и информатиката. Едно от основните събития, което института организира е националната ученическа конференция. Събитието ще се проведе от 13 до 15 януари, а негов любезен домакин отново е ППМГ – Враца.

Очаква се над 80 ученици от цялата страна, възпитаници на математически и професионални гимназии, на средни училища от цялата страна, както и техните научни ръководители, да вземат участие в престижния форум. Учениците ще представят 63 авторски проекта в областта на математиката, информатиката и информационните технологии.  Официалното откриване на Седемнадесетата ученическа конференция на УчИМИ ще се състои на 13 януари от 18 ч. в Концертната зала на Община Враца, а официалното закриване и награждаване на участниците ще се състои на 14 януари от 18 ч. в същата зала.

Гости на събитието ще бъдат акад. Петър Кендеров - председател на Съюза на математиците в България, проф. Емил Колев - ръководител на Ученическия институт по математика и информатика, инж. Владимир Уручев - евродепутат, областният управител Малина Николова, кметът на Община Враца Калин Каменов, началникът на РУО Враца Галина Евденова, учредители и спонсори на УчИМИ.