Събития

ВИДЕО: Протестиращите в Галиче са си приготвили багажа - бягат от България заради Чокови /СНИМКИ/

  11.01.2017 07:56             
ВИДЕО: Протестиращите в Галиче са си приготвили багажа - бягат от България заради Чокови /СНИМКИ/

20-ина души се събраха тази сутрин на протест пред кметството на Галиче, видя от мястото на събитието екип на "Конкурент". Хората са недоволни и уплашени от решението на Спецсъда да пусне под домашен арест кмета на белослатинското село Ценко Чоков и сина му Мартин. Повечето от излезлите да протестират при минус 13 градуса по Целзий твърдят, че напускат България, защото в нея няма справедливост.

"Бягам в Германия, където пускам документи, че искам статут на бежанец. Тук аз и семейството ми ще бдъем подложени на геноцид", отчаян е основният опонент на Чоков за кметски пост Веселин Тушинов. Той вече е стегнал багажа си и няма намерение да чака обжалването на мярката на апелативен съд, което трябва да е следващата седмица.
"Ценко насочи пистолет срещу мен и ми каза да си опичам акъла и да оттегля показанията си срещу сина му Мартин. Звъннах на 112 заради заплахата. Впоследствие не той, а баща ми бе арестуван за заплаха за убийство и е в ареста. Сега няма кой да ни пази вече и мислим и ние да бягаме", вайка се и синът на Лунгара - Веселин Попов-младши.
Четирима души от свидетелите вече са напуснали селото и ще дойдат само за протеста във вторник. Те са категорични, че Ценко не е болен, а синът му Мартин е с влязла в сила условна присъда и няма работа на свобода. Малкият син на Чоков бе осъден за това, че изби два зъба на младеж на име Милен Крумов, защото спал с приятелката му Теодора Бацова.

Пред екипа на "Конкурент" хората разказаха потресаващи подробности за жестокостите, на които са били подлагани.

Смразяващият разказ за страха, който владее Галиче, ще прочетете утре в "Конкурент"