Крими

Пуснаха Ценко Чоков и сина му от ареста, решението може да се обжалва

  09.01.2017 17:31             
Пуснаха Ценко Чоков и сина му от ареста, решението може да се обжалва

Ценко Чоков и синът му Мартин излизат от ареста. Това реши съдия Емил Желев от спецсъда. Той обясни, че основната причина е влошеното здравословно състояние на Чоков. Кметът на Галиче се оплака от редица заболявания, сред които дори клаустрофобия от килията. Съдия Желев допълни, че максималният срок на задържането изтича след 10 дни и обясни, че прокуратурата е приключила разследването и е готова да го вкара в съда. Те са обвинени като престъпна група за изнудвания и палежи. Решението не е окончателно и може да се обжалва.  

Според експерта Цветелин Гатев, изготвил съдебно-медицинската експертиза на кмета на Галиче, престоят в ареста доста е влошил здравословното състояние на Ценко Чоков. За него обаче се полагат грижи, уточни той и не се ангажира с категорично становище - съвместими ли са заболяванията на Чоков с условията в затвора.

За прегледа на Чоков миналия петък Гатев разказа, че никой не бил разпитал Чоков за клаустрофобия, която той споделил с експерта,  който пък преценил, че арестанта се нуждае от консултация с психиатър. Скандалният кмет имал пристъпи на хипертония, на сърдечна аритмия  и го е страх от затворени пространства след инцидент. Паднала му е кофражна плоча, от която има белег на главата от този инцидент.