Крими

Изпечен апаш, точил чужда карта, влиза в затвора

  09.01.2017 15:35             
Изпечен апаш, точил чужда карта, влиза в затвора

Изпечен бандит, прибрал от чужда дебитна карта 400 лева, е осъден на 2 години затвор при строг режим. 42-годишният мъж е лежал в затвора  многократно. Последната присъда е влязла в сила и той пак  е зад решетките, съобщиха от апелативна прокуратура.

Кражбата е извършена в Лом в края на юни 2015 година в района на ж.п. гарата. Борислав  Йосифов забелязал закачена на дърво пред вход на  магазин за фураж платнена мъжка чантичка и я дръпнал веднага . Вътре открил пистолет „Макаров“, 40 лева и няколко дебитни карти.

Апашът скрил оръжието, парите похарчил незабавноа, а чантата и документите, които били в нея, подхвърлил в района на гарата.

Опитал се да тегли пари от банкомат, но не успял, защото не умеел да работи с карта и потърсил помощ от брат си. Обяснилму , че банковите чипове са на приятел, с когото заедно играели хазарт. Братът на Борислав  открил в калъфа  с картите листчета с пин-кодовете и така крадецът успял  да изтегли от банкомат, монтиран пред магазин в Лом, 400 лева. Пробвал и на други устройства, но не успял.

Дни по-късно полицията открила бандита и го тикнала в ареста. Пред криминалистите Йосифов признал къде е скрил пистолета и срещу него започнало разследване за използването на чужда банкова карта.

Камера , близо до банкомата, заснела мъжа,докато теглел пари.

Пистолетът и картите са на 57-годишния М.Д. Мъжът разтоварвал фураж в склада на магазина си. Когато тръгнал да заключва около 22,30 часа разбрал, че чантата му е задигната. Пистолетъте законно притежаван.