Здраве

Ако някой ми беше казал, че това ще оправи проблемната кожа, нямаше да повярвам!

  28.12.2016 21:16             
Ако някой ми беше казал, че това ще оправи проблемната кожа, нямаше да повярвам!

Мехлем/Маз Вишневски е силен антисептик и дезинфектант. Но малко хора му обръщат внимание в аптеката. А трябва! Истината е, че с помощта на това простичко средство може да решите сериозните проблеми с кожата, без да харчите десетки левове по козметика, пише zajenata.bg Маз Вишневски против акне

Хирургът А.В. Вишневски през 1927 г. смесил  брезова смола, ксероформ и рициново масло , и получил мехлем с незаменими функции. Брезовата смола увеличава притока на кръв към тъканите, ксероформът на прах действа като антисептик, а рициновото масло помага на другите вещества да проникнат в кожата по-добре.За да се излекува нарастващ цирей или пъпка, приложете върху му сгънато няколко пъти парче марля, напоено с мехлема. Носете превръзката цял ден, а след това отстранете и намажете със спирт. Мехлемът ефективно ще изсмуче гнойта.

Ако вече се е появило възпаление, след откриването му наложете отгоре превръзка с антибактериалния мехлеми или хипертоничен разтвор.

При първите признаци на поява на акне , направете превръзка по начина, описан по-горе, и залепете с лепенка. Оставете за една нощ и след това избършете пъпката със спиртен лосион. Най-добре е да правите процедурата у дома в почивните дни, когато няма да излизате. Пъпката няма да може да избие!

Мехлемът отлично помага да се изтеглят болезнените, така наречени подкожни пъпки, които дълго не искат да избият. Направете през нощта  компреса с мехлем Вишневски,  а на сутринта ще видите, че ситуацията се е променила значително. Остава само да се обгорите дълбоката пъпка със спирт.
Вишневски помага и за лечение на рани от залежаване при лежащи пациенти, тъй като увеличава кръвообращението в тъканите.

Трофични язви често се образуват върху краката на диабетици - те също успешно се лекуват с това лекарство. Мехлемът стимулира нервните окончания, кожата се възстановява бързо, язвите постепенно се затварят.

Изгаряния и измръзвания са лекували с този мехлем по времето на войната. С него кожата се лекува бързо, без образуване на белези. Вишневски се нарича лечител на раните на войниците...

Днес лекарите са забравили за него, но ние може с успех да си го припомним: на първо място това е лекарство с  широк спектър на действие, а на второ - ако се използва правилно, не може да причини вреда.