Свят

Списък на НЕ дестинациите за 2017 г.

  26.12.2016 18:31             
Списък на НЕ дестинациите за 2017 г.

Никой не обича лошите пътувания. От дестинации, при които всичко е в ремонт, до такива, които са под вирусна заплаха, това са места, които е по–добре да избягвате през 2017 г., пише profit.bg.

Предлагаме ви поглед към НЕ дестинациите за 2017 г.

Под заплаха: Големият бариерен риф

Заради климатичните промени свежите цветове на Големия бариерен риф започват да посивяват - вследствие на умирането на коралите. Туристите не са ограничавани за посещение, защото последствията от тях са сравнително малки, но все пак е желателно мястото да остане встрани от пътуванията, за да го запазим.

Идете до: остров Атауро

Този остров е перфектната дестинация за всеки, който харесва морския живот. Тук ще попаднете на изключително богато подводно разнообразие, флора и фауна.

Под заплаха от вирус: Маями Бийч

Знаете ли кое нещо ще развали най-бързо почивката ви? Зика. От всички неприятности по време на пътуване загубата на багаж изглежда най-малкото, което може да ви помрачи настроението, ако се заразите с вириса.

И въпреки че Маями е трудно да бъде пропуснат, е желателно да избягвате тази дестинация през 2017 г.

Идете до: Кей Уест

Когато посетите най-западната точката на Флорида, ще се възползвате от всички бенефити на ваканция на Карибите - прекрасни плажове, атмосфера, барове и забавления, арт деко архитектура.

Под светлината на прожекторите: Тайм Скуеър

Няма такова нещо като истинския Ню Йорк и Тайм Скуер не прави изключение. И ако местните го избягват доколкото може, повечето хора тук са туристи. Магазини за сувенири, селфи стикове, грилове, улични музиканти са част от общата обстановка тук.

Вместо това идете в Бруклин

Ако искате да видите нещо различно от Ню Йорк, минете моста на Манхатън и посетете Бруклин. Тук ви очаква улично изкуство, гурме храна, мюзикъли и незабравими изживявания.

Под облаците: Ню Делхи

Красивият хаос на Ню Делхи му заслужи място в списъка за посещения. През 2016 г. обаче голям облак смог се спусна над града и причини сериозно замърсяване на въздуха. В някои дни видимостта тук е само няколко метра.

Вместо това идете в: Бангладор

Докато Ню Делхи работи, за да подобри ситуацията, нека погледнем на юг към Бангладор. Там ще намерите приятелски настроени хора, страхотни минипивоварни, десетки места за хранене и целогодишно хубаво време.

Бангалор е зелен град с впечатляващи храмове и водопади, а в близката гора може да наблюдавате лъвове и тигри.