България

Слави готов и на протест пред НС, ако не му мине референдумът

  05.12.2016 17:07             
Слави готов и на протест пред НС, ако не му мине референдумът

Шоуменът Слави Трифонов е готов на всякакви сценарии, за да принуди парламентът да пусне референдума, който инициира.

Трифонов не отрече, че като вариант за преса разглежда дори и вдигането на протест пред Народното събрание. Не пожела да го изрече еднозначно, но призна, че следва своя си сценарий стъпка по стъпка.

"Правя, каквото е необходимо, поетапно. Например, срещнах се с главния прокурор и установих, че сме на едно и също мнение по много въпроси",

каза на излизане той, след като прекара малко повече от час на разговор в кабинета на Сотир Цацаров.

Попитан повторно какъв ще е следващият му ход и дали ще буни народа пред парламента, Слави се подсмихна загадъчно и се направи на Симеон Сакскобургготски с популярната реплика:

"Както казва Царят, като му дойде времето".

Трифонов не пропусна да се похвали, че е поканил в тв шоуто си да му гостува главният прокурор Сотир Цацаров. Не пожела конкретно да говори от негово име, той щял да си каже позицията след срещата им до два-три дни.

Шоуменът инициира срещата с бвинител №1, за да му занесе сигнали за нарушения около референдума, на който, по думите му, политиците трябва безусловно да се подчинят. Аргументът на шоумена - 3,5 млн., колкото гласували в допитването, били много повече от 240 души депутати.

"Този парламент е задължен да се съобрази с волята на началника, суверена, който е българският народ", натърти Трифонов, който постоянно развиваше хипотезата какво би следвало да стане, ако ги имало онези недостигащи за задължителност на допитването 12 хил. гласа.

Трифонов не отстъпва на друг вариант мажоритарна система, освен в чистия й вид в два тура. Не е съгласен с мнението на експертите, че районирането е бавно, трудно и рисково, и е категоричен, че има достатъчно време този парламент да направи промяната.

Той пространно, за пореден път нахока политиците и депутатите за това, че се опъват на референдума, като добави и факта, че не се отказаха от субсидията си по време на приемането на бюджета за догодина. Това обаче може да стане едва след промени в Закона за политическите партии, обясниха още в петък юристи от Народното събрание.

Трифонов отново повтори тезите си пред медиите, охотно и изчерпателно, въпреки че на влизане нахока на висок глас пиарката си в коридора на Съдебната палата, задето била казала на медиите за срещата с Цацаров.