Здраве

Шест симптома, на които задължително трябва да обърнете внимание!

  21.11.2016 15:32             
Шест симптома, на които задължително трябва да обърнете внимание!

Повечето хора не вземат на сериозно наличието на глутен в организма. Може би имате някои от следните здравословни проблеми, а вие дори не сте наясно, че това е отражението на наличието на глутен в тялото ви. Храносмилане

Подуване, газове или лошо храносмилане могат да бъдат мъчения, но причината може да е проста.
При някои хора е доказано, че глутенът дразни храносмилателния тракт. Да сте на диета без глутен може да бъде отговорът, който търсите.

Гъша кожа

Имате гъша кожа? Глутенът може да бъде причина. Липсата на витамин А и подобната гъша кожа се дължат на глутен, защото тя блокира абсорбцията на мазнини в червата.

Умора

Въпреки че се предполага, че трябва да се чувствате по-енергични след хранене, глутенът може да има обратен ефект върху някои хора. Хората, които имат проблеми ще забележат сериозен спад в енергия след хранене, с храни съдържащи глутен.

Автоимунните заболявания

Ако се борите с автоимунни заболявания като ревматоиден артрит, лупус, склеродермия, или множествена склероза, тя може да доведе до непоносимост към глутен. Болести като тях правят тялото по-трудно да се пребори с глутен.

Виене на свят

Глутенът може да предизвика в някои хора проблеми, произтичащи от мозъка, включително замаяност, което може да бъде ранен признак на проблеми с нервната система.

Хормонален дисбаланс

Имате ли понякога усещането, че не можете да контролирате своите колебания в настроението? Глутенът може да бъде причина. Една възможна причина за хормонален дисбаланс, както могат да бъдат предменструален синдром и безплодието е също и глутенът.

Източник: zajenata.bg