Събития

Възраждат славния духов оркестър в Брегово

  25.10.2016 15:43             
Възраждат славния духов оркестър в Брегово

Да възродим емблемата на училището в град Брегово - ученически духов оркестър "Иван Бърдаров, това беше мотото на благотворителната вечер, която се проведе във Видин в Деня на благодарността. Многобройните посетители бяха посрещнати с изпълнения на ученическия духов оркестър под ръководството на диригента Христо Христов. Децата от клуб "Млади възрожденци" и вокална формация "Веселите ноти" при СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Брегово представиха свои песни и драматизации. Целта беше да направят благороден жест към своите съученици от духовия оркестър "Иван Бърдаров" под атрактивната форма "Деца помагат на деца". Двете ученически формации представиха своята театрално- музикална програма. Входната такса от 3 лева даде възможност на посетителите да видят изпълнение на монолог на Лило от постановката "Суматоха" на Йордан Радичков и с това да се включат в благотворителната акция. В нея се включиха и ученикът от ГПЧЕ "Йордан Радичков" Боби Павлов, с изпълнения на китара и още много млади таланти.

„Участвам в това събитие, защото всяка благотворителна кауза си струва. А и щом деца помагат на деца – няма по-красиво нещо. Включвам се с това, което мога, с музика“ – каза Боби.

Директорката на бреговското училище Илияна Кръстева изрази подкрепата си към добрата инициатива. Тя припомни, че през 1946 година в Брегово е сформиран духов оркестър и тази година се отбелязва 100-годишнина от създаването му. „Целта е да се възроди традицията в Северозапада”, изтъкна Илияна Кръстева. Инициативата подкрепиха Центърът за социална рехабилитация и интеграция, БЧК - Видин, Областният информационен център, Лайънс клуб и сладкарница „Феникс“.