Събития

Снимат нов филм във Враца

  25.10.2016 11:42             
Снимат нов филм във Враца

До седмица започват снимките на нов късометражен филм във Враца. Идеята за него се е родила преди около година сред група приятели от града. Инициативата е основно на Любослав Ангелов, който се е нагърбил с функците на режисьор и оператор. За сценария пък му помага Явор Петров. Вече е готов официалния постер за филма, озаглавен „Тя“. Лентата има и страница във фейсбук, която дневно е харесвана от над 30 души. Намерението на младите ентусиасти е снимките да приключат възможно най-бързо и продукцията им да види бял свят до края на годината.

„В преговори сме с кино „Метропол“ за премиерата на нашия филм. Той ще бъде заснет във Враца и по този начин ще покажем различни части от културата на града. Нямаме спонсори, а всичко правим с общи средства и голяма доза желание и ентусиазъм“, каза специално за „Конкурент“ Любо Ангелов. От тази година младежът учи в Нов български университет, специалност „Кино и телевизия“. Той избра да популяризира своята и на приятелите си дейност чрез единствения всекидневник в Северозапада, тъй като изданието помага на подобни каузи. „Използвам трибуната на вестника, защото той е доказана медия в града и Северозапада и знам, че когато има новини, свързани с нещо, което е хубаво и значимо, то се отразява на страниците. Радвам се, че „Конкурент“ реши да помогне с популяризирането на филма“, сподели Ангелов.

„Тя“ е късометражна лента с елементи на романтика, комедия и драма. Главният герой, в чиято роля ще се превъплъти Димитър Георгиев, има фирма за кредити. Той е доста влиятелен, но у дома му е пълен хаос. Мъжът е ерген и живее сам. Случайно той се засича с бедно момиче от провинция. Тази роля е поверена на Аделина Котова. Основният персонаж ще бъде поставен преди дилема – да избере самостоятелната си кариера или да поеме по общ път с девойката.

„Целта ни е да направим нещо иновативно, което да се хареса както на младите, така и на по-възрастните“, допълни Любо Ангелов.