Спорт

Монтана издържа 50 мин. без гол срещу ЦСКА

  21.10.2016 22:07             
Монтана издържа 50 мин. без гол срещу ЦСКА

ЦСКА постигна първа победа като гост в Първа лига, след като надигра с 2:0 Монтана в мач от XI кръг. В 22-та минута дойде и първото по-сериозно положение пред вратата на столичани. Шоко проби отдясно и върна отлично към Даниел Генов, който обаче стреля високо над вратата. „Червените“ отговориха с два далечни изстрела на Виана и Георгиев. В 32-та мин. Руи Педро отправи удар с глава, но Шоко изчисти пред голлинията. След почивката армейците  продължиха да доминират и в 54-та мин. откриха резултата. Александър Георгиев центрира отляво към появилия се на почивката Милчо Ангелов, който с глава не остави шанс на Христо Иванов за 1:0. Малинов бе близо да увеличи преднината, а пък Полюткин по чудо не изравни. Милчо Ангелов оформи крайното 2:0 в 80-та мин. след подаване на Антон Недялков.

Като титуляри за Монтана излязоха: Иванов, Полюткин, Шоко, Бамба, Дяков, Маркиньос, Трифонов, Контохристос, Михов, Генов и Георгиев. Наставникът Атанас Джамбазки похвали своите, въпреки загубата.

„Момчетата се постараха. Поздравявам отбора за себераздаването и спазването на тактическите указания. Ако не ни бяха вкарали толкова рано през второто полувреме, можеше и да удържим равенството. На този етап това са ни възможностите. Ясно е обаче, че ще трябва да се направят промени след Нова година. Продължаваме да работим и се надяваме да заиграем още по-добре. Доволен съм от дебютиралия Бамба. Срещу Лудогорец за купата ще пусна момчета, които по-малко са играли”, каза Джамбазки.