Събития

ВИДЕО: Министър Теменужка Петкова откри обновената сграда на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца

  21.10.2016 13:05             
ВИДЕО: Министър Теменужка Петкова откри обновената сграда на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца

На официална церемония днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри обновената училищна сграда на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“. Лентата прерязаха енергииният министър, кметът на Община Враца Калин Каменов и директорът на гимназията Татяна Василева. Гости на събитието бяха областният управител Малина Николова, зам.-областният управител Мирослав Комитски, зам.- кметът на Община Враца с ресор образование Петя Долапчиева и представители на общинската администрация.

Дейностите по саниране на сградата и оптимизирането на отоплителната инсталация са изпълнени по проект „Повишаване на енергийната ефективност на общинската образователна инфраструктура на територията на гр. Враца“, съвместно с Асоциация „Норск Енерджи“ от Осло – Норвегия.

Министър Теменужка Петкова и градоначалника Каменов поздравиха присъстващите и споделиха своето удовлетворение от реализацията на проекта.

 „Сградата е напълно санирана и е извършена цялостна подмяна на отоплителната инсталация, което значително ще намали разходите за енергия и ще подобри условията за провеждане на образователно-възпитателния процес“, каза директорът на училището Татяна Василева. В знак на признателност директорът на гимназията връчи почетен плакет на министър Петкова.

Приветствие и благодарност към официалните лица поднесе и председателя на Ученическия съвет Ерик Търнавски. Празничната програма по случай събитието продължи с музикални изпълнения на ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца.