Събития

Спешно събират пари за операция на младеж от Враца

  20.10.2016 13:54             
Спешно събират пари за операция на младеж от Враца

18-годишният Даниел Христов Маринов от Враца се нуждае спешно от операция. За интервенцията обаче са нужни над 10 хил. лв., които трябва да се съберат до броени дни, разказа пред „Конкурент“ майката Вергиния Маринова. Близките на Даниел обаче нямат необходимата сума, за да платят операцията на детето си. За това е открита дарителска сметка за набиране на средства за лечението на Даниел, която върви и в социалната мрежа. 

„На 9 август синът ми Даниел падна от водна пързалка и счупи седми шиен прешлен. Оттам бе откаран по спешност в болница „Бургасмед“ и опериран по спешност. След това се прибрахме във Враца, ходихме на рехабилитация в Центъра по рехабилитация към Първа частна болница и след като минаха два месеца, отидохме на ядрено-магнитен резонанс. Там се срещнахме с д-р Габровски, който каза, че трябва да се направи спешна втора операция на гръбначния мозък“, разказва историята на сина си Вергиния. Тя обясни, че на 25-ти октомври предстои отново среща с доктора, за да бъде насрочен ден и час за втора операция на Даниел.

„Междувременно се консултираме и с други лекари, търсим различни мнения, за да може да се направи най-доброто за детето ни. Идеята е да се съберат максимум средства, ако се наложи да бъде опериран в чужбина. В момента проучваме най-добрите клиники, които се занимават с подобни операции на гръбначния стълб“, поясни Вергиния.

Вече 3-ти месец Даниел е обездвижен от кръста надолу. Има параплегия на долните крайници и пареза на горните крайници. „Това ще рече, че с ръцете е подвижен, но не може да движи пръстите си. Оказа се, че има нерв, който притиска мястото на травмата на гръбначния мозък и от там вече не може да бъде подаден сигнал към главния мозък, за да движи пръстите. Операцията трябва да се направи точно заради това - да се освободят пръстите на първо време. За съжаление, все още никой не дава гаранция, че краката му ще се оправят и той ще проходи след тази операция, но идеята е детето ни поне да бъде изправено до инвалиден стол“, уточни Вергиния.

Даниел е ученик последна година в Спортното училище във Враца. През 2017 г. трябва да е абитуриент. Младежът има куп приятели и съученици, които са съпричастни със съдбата му и търсят варианти, за да му помогнат морално и финансово. Освен дарителска сметка за набиране на средства, във фейсбук вече има страница, създадена в подкрепа на Даниел. „Нека отворим сърцата си и върнем усмивката на лицето на Дани“, призовават от социалната мрежа негови приятели.

Средства за операцията и рехабилитацията на младото момче се набират и чрез дарителски урни, разположени на няколко места във Враца и Мездра. / механа „Нашенци“, клуб The Face, училища, в офиса на „Еконт“ на пл. „Руски“/. Най-близките му приятели дори обмислят да организират благотворителен концерт, за да могат да съберат достатъчно средства и Даниел да може застане редом с тях на бала.

„Много хора си мислят, че това е някаква измама, но държа да подчертая, че събраните средства ще отидат единствено и само за лечението на детето ми. Ако някой се съмнява в истинността на думите ми, може да дойде лично в къщи и да се увери какво е състоянието на Даниел“, категорично заяви притеснената майка.

От „Конкурент“ сме съпричастни към историята на Дани. За това призоваваме всички добри хора да помогнат и допринесат за лечението му.

Банковата сметка за набиране на средства е:

Първа Инвестиционна банка

IBAN BG19FINV91501316841132 BIC FINVBGSF Fibank

Титуляр: Даниел Христов Маринов