Събития

Награждават трима лекари от Враца

  18.10.2016 16:20             
Награждават трима  лекари от Враца

Трима врачански лекари са номинирани за награди в различни категории и очакват да бъдат отличени днес, в деня на Св. Йоан Рилски, тачен от медиците като техен покровител. Националното честване е от 19 ч. в столичния хотел „Маринела“, съобщи д-р Росен Айков, председател на районната колегия на БЛС.

Трима са номинираните доктори от Врачанско, като решение за тях е взето от управителния съвет на колегията. За активна дейност от БЛС е номинирана д-р Даниела Торбова, която е общопрактикуващ лекар. В категорията „млад лекар – нашето бъдеще“ за награда е предложен д-р Николай Бонев.

За отличаването с почетна сребърна значка заради цялостната си дейност и заслуги в професията, е номинирана д-р Николина Инчовска.

В средата на ноември районната колегия на БЛС ще организира собствена церемония, на която ще отличи най-изявените си членове, допълни д-р Айков.

Идния понеделник БЛС организира кръгла маса, посветена на финансирането в здравеопазването. Проявата е свързана с дните на протеста, инициирани от Европейската федерация на лекарите. Събитието е от 14 ч. в столичния Интерекспоцентър.