Спорт

Дрифтъри загърбиха медали и премии заради благородна кауза

  02.10.2016 14:43             
Дрифтъри загърбиха медали и премии заради благородна кауза

Елитни дрифтъри от цялата страна се включиха в благотворително шоу насред Враца. Организаторите са Дрифт Тийм, БМВ Тийм, БМВ КЛУБ България и Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Зорница“. Целта на благородната кауза е събиране на средства за закупуването на медицинско оборудване за специализираното заведение. То се посещава от 67 хлапета с детска церебрална парализа, аутизъм, Синдром на Даун и множество увреждания. С малчуганите работи екип от специалисти - рехабилитатор, кинезитерапевт, психолог, логопед, социални работници и специални педагози. Дневният център е общински и се финансира  от министерството на труда и социалната политика, а средствата, които ще бъдат събрани, са за купуване на медицинско оборудване, което е необходимо на специалистите за работата с децата.

Зрителите останаха изключително доволни от стънт шоуто с моторите на момчетата от Козлодуй. Благотворителната инициатива събра около 200 почитатели на дрифта на картинг пистата във Враца. Състезатели от страната караха не за купи, медали и парични награди, а благотворително.

Програмата продължи до края с дрифт и стънт такси. Всеки, който дари повече от 20 лв., получи право на безплатна обиколка.