Събития

Кошмарен трафик! Не тръгвайте за София през автомагистрала "Хемус"

  25.09.2016 18:27             
Кошмарен трафик! Не тръгвайте за София през автомагистрала \

Големи задръствания са се образували по автомагистрала "Хемус", затова от агенция "Пътна инфраструктура" препоръчаха на хората, които тръгват от Видинско, Монтанско и Врачанско към столицата, да изберат алтернативен маршрут. Възможностите са две - през Искърското дефиле или през прохода "Петрохавн".

Изключително натоварено е движението по "Хемус". Според интерактивната карта на Гугъл на магистралата след пътния възел при Ботевград в посока към София има пътно-транспортно произшествие и там се е образувала 6-километрова автоколона. От МВР още не могат да потвърдят за пътен инцидент.

От пресцентъра на АПИ припомнят, че се ремонтира платното за Варна на виадукт "Елешница" при 15-тия километър на магистралата и цялото движение се прехвърля в платното за София. Извършват се ремонтни дейности и на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка".

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонта на тунел "Витиня" от София за Ботевград е път I-1. Връзката на магистрала "Хемус" с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-тия километър /Витинска река/, а за идващите от Ботевград - при 36-тия километър на "Хемус".