Спорт

"Конкурент" призовава: Всички на мача с Лудогорец!

  19.09.2016 15:56             
\

Враца се готви за истински футболен празник днес, защото на стадион „Христо Ботев“ гостува абсолютният хегемон в родното първенство и участник в Шампионска лига – Лудогорец. Но това не значи, че врачани са готови да вдигнат белия байряк и да направят шпалир на звездния тим от Разград. А и мачовете между двата отбора винаги са го доказвали.

През септември 2011 г. /тогавашните/ нови членове на елита Ботев и Лудогорец решават спора помежду си в добавеното време с късен гол на Иван Стоянов за 0:1 /на снимката/. От тогавашния отбор за разградчани още играят Минев, Дяков и Марселиньо.

Година по-късно врачани докарват много главоболия в Разград след бойко 1:1 на стадион „Христо Ботев“, като преди това Лудогорец бие наред.

Преди 2 г. ботевци пак изтеглиха „орлите“ за купата на България, но заради ремонта на стадиона си приеха да играят на "Лудогорец Арена“. Дали пък съдбата не е решила днес да се случи нещо велико за изстрадалия футболен запалянко от Враца?

Предпоставките са налице: отборът на Бойко Величков е гладен за успехи, има хъс и смее да се хвърли срещу силните. Нужна обаче е и мощна и безрезервна подкрепа от трибуните, защото публиката в града под Околчица винаги е била 12-ия играч на отбора. Пък и да падне Ботев, няма да е трагедия: по-добре е да те ритне ат, отколкото куцо магаре! По-важното е, че във Враца идват отбори, които мерят сили с Арсенал, ПСЖ, Реал, а не с Барселона /Фурен/ или Червено манарче /Косталево/.

Затова „Конкурент“ призовава: Всички на мача с „Лудогорец! Защото... „сърцата ни отвътре са зелени!“