Здраве

Когато имате "пилешка кожа", трябва да знаете и няколко начина, как да се справите с проблема

  24.08.2016 15:57             
Когато имате \

Има някои хора, които страдат от състоянието на кожата, наречено кератоза пиларис на или по-известни като "пилешка кожа". Това състояние на кожата обикновено се появява по бузите, бедрата, ръцете и бедрата.

Той обикновено се появява при хора под 30 и може да изчезне от само себе си, но ако не, има естествени средства, които могат да ви помогнат да се намалят симптомите.

Можете да познаете това състояние чрез своите малки червени или бели подутини по кожата, които могат да се възпаляват и да сърбят. Това не е сериозно и опасно медицинско състояние, но може да доведе до образуване на белези. То се причинява от натрупване на защитен  кератин в космения фоликул, но той не е заразен, пише zajenata.bg.

Ако сте се борите с това условие, трябва да използвте овлажнител върху засегнатата област, защото суха кожа влошава пъпките.

Има много хора, които твърдят, че кокосовото масло е най-правилното решение за това състояние на кожата. Причината, поради кокосово масло е изключително полезно за кератоза пиларис е защото има антибактериални и противовъзпалителни свойства. Нещо повече, то е невероятен овлажнител за кожата.

Друго природно антибактериално вещество е ябълковият оцет, който също съдържа витамини, които са полезни за кожата. За кератоза пиларис , тя е ефективен продукт за почистване на района и е по-добър избор, отколкото използването на разяждащи химикали за почистване на кожата.

Тези 2 естествени съставки могат да бъдат използвани за получаване на няколко различни рецепти за лечение кератоза пиларис. Хората често добавят мед, защото е естествен овлажнител с високо съдържание на витамин.

Кокосово масло и захарен скраб

Подгответе смес с равни количества захар и кокосово масло с достатъчно мед, за да го овлажни, около една супена лъжица.

Веднъж готова, скрабта се нанася нежно върху засегнатата област, използвайки кръгови движения.

Накрая изплакнете с топла вода.

Кокосово масло и ябълков оцет

Направи комбинация от равни количества от кокосово масло и ябълков оцет.

След това добавете една супена лъжица мед в сместа.

Когато е приготвена, сместа се нанася върху засегнатата област като маска и я оставяте да действа в продължение на 10 минути.

Изплакнете с топла вода и кърпа.

Най-важно е да знаете, че методите не са подходящи за лечение акне, тъй като сухата кожа изостря състоянието.
Никога не лекувайте това състояние с ексфолианти на база на салицилова киселина и алкохол, защото това ще направи състоянието дори по-лошо. Използвайки леки, базирани на захар, тъй както в рецептата горе.

Повтаряйте тези лечения всекидневно и ще получите невероятни резултати, кожата ви ще се подобри от зачервяване, натъртвания и сърбеж. Витамините и овлажнителите в меда, ябълковия оцет и кокосовото масло, съчетано с антибактериални свойства на тези продукти, са начин на изцеление кожата.