Събития

Набират кандидат-студенти за Медицински университет - Враца

  22.08.2016 14:20             
Набират кандидат-студенти за Медицински университет - Враца

Продължава приемът на документи за кандидат-студенти, които имат желание да се обучават във врачанския филиал „Проф. д-р Иван Митев“ на Медицинския университет – София. ВУЗ-ът набира кандидати в специалностит „Акушерка“ и „Трудотерапия“. Те могат да придобият образователна степен бакалавър. Кандидатите трябва да представят при подаване на документите диплома за завършено средно образование и лична карта.

Врачанският филиал „Проф.д-р Иван Митев“ на МУ-София предлага и обучение по магистърски програми в специалностите „Здравословно и диетично хранене“ и „Медишцинска козметика“.

Пред бъдещите студенти се открива възможността да се обучават в нов учебен корпус, който се очаква да бъде готов до началото на октомври. Той се намира в сградата на бившия Химически техникум във Враца и ще предлага европейски условия за придобиване на знания. В ремонта на рухналото училище ще бъдат инвестирани 5 424 118 лева, а финансирането е изцяло от Медицинския университет – София. В новата сграда ще влязат 540 студенти в различните специалности, изучавани във врачанския филиал на ВУЗ-а, което е със 110 повече от търсещите знания бъдещи медици към настоящия момент. Скоро се очаква да започне и ремонтът на общежитието на НУ „Д-р Петър Берон“, което ще бъде реновирано и пригодено за нуждите на висшето учебно заведение.