България

Убиецът от "Герена" се опитал да прикрие престъплението като организира погребението на жена си

  21.01.2020 16:08             
Убиецът от \

Най- тежката мярка „задържане под стража“ определи Кюстендилски окръжен съд  под председателството на съдия Пенка Братанова по отношение 64- годишният Сашо Драганов ,задържан  за убийство на съпругата си.Инцидентът стана на 18 януари в бл. 184 в кв. „Герена“.Той е обвинен за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6а, във вр. с чл. 115 от НК, за убийство, извършено в условията на домашно насилие.

  Служебният защитник на подсъдимия, адв. Стоянов  поиска мярка „домашен арест“, заради влошеното здравословно състояние на задържания.

Пред съда  Сашо Драганов заяви, че е наясно с обвинението, но не е убил жена си.Последните му думи пред съда бяха „Искам да съм си дома, болят ме ръцете,целия треперя и не мога да стоя в ареста“.

  Съдия Пенка Братанова в мотивите се заяви, че налице обоснованост на предположението за авторство на убийството, както и много свидетелски показания .

Сашо Драганов е предприел и действия по укриване на следите, налице са и доказателства за упражнявано от него физически и психическо насилие над съпругата му. Не е налице опасност от укриване , но няма и доказателства за влошено здравословно състояние, което да възпрепятства задържането му под стража.

Определението на съда може да се протестира пред САС в 3- дневен срок.

За деянието си Сашо Драганов може да получи между 15 и 20 г. затвор или по- тежка присъда.

Сашо Драганов е направил опит да  прикрие убийството и е организирал погребението на  съпругата си. Той се е обадил на траурна агенция, разлепил е некролози, а фелдшер е установил смъртта на съпругата му. От погребалната агенция  и един от зетовете на починалата са се усъмнили , че смъртта е настъпила по естествен начин. На една от стените е имало кръв, която Сашо е опитал да почисти.Трупът на жената е бил измит от задържания, преоблечен и готов за погребение, но в моргата е разсъблечен и е станало ясно, че има прободни рани на гърба. Тогава е сигнализирана полизцията.

Открит е  в апартамента кухненски нож с косми по него. В момента се проверява и дали е имало сигнали от съседи за домашно насилие .

Дарик