Събития

Ломчани се обединиха за доброто на децата си СНИМКИ

  16.01.2020 13:13             
Ломчани се обединиха за доброто на децата си СНИМКИ

Ломчани, живеещи в града и пръснати из цяла България и света се обединиха за доброто на града и децата си.
Повече от година хора, членуващи в различни фейсбук групи, свързани с Лом, събират средства и пластмасови отпадъци и помагат на различни каузи. Предали 1.5 тона пластмасови бутилки, спечелили 1000 лева и с още малко финансова подкрепа от китайски бизнесмен, който отглежда лоза в село Станево, купили 6 инхалатора за детското отделение. Фирмата – производител им дарила два допълнително и в момента отделението разполага с 8. Дарители осигурили средства за занималнята в отделението, където вече има много играчки и книжки.
На Коледа всички новородени бебета в ломската болница си тръгнаха към вкъщи в коледни чорапчета и шапки, ушити от специален плат.
Последната радост за бебетата са 16 зимни шапчици, изплетени от ломчанката Милена Цветкова. 
От няколко месеца „форумците” организират различни благотворителни инициативи, за да осигурят веноскоп за детското отделение. Сумата от 5200 лева вече е събрана, медицинският уред е поръчан и до дни ще бъде предоставен на болницата.
„Всички акции, които правим, не само помагат на деца и страдащи хора, а създават едно истинско гражданско общество. В групите членуват на 100 човека, които с истинска грижа се отнасят към проблемите на нашия град”, каза за „Конкурент” журналистът Камелия Обретенова, един от активистите в групата „Форум за Лом”.