Konkurent
Инекс

Лайфстайл

Как правилно да предпазите автомобила си от зимни реагенти

2020-01-14 16:20 351 0

Как правилно да предпазите автомобила си от зимни реагенти

Както знаете, с настъпването на зимния сезон, като част от борбата срещу заледяването, слой от специален реагент се нанася върху тротоари и пътища.

Често такива вещества влиаят неблагоприятно на състоянието на автомобила. Експертите препоръчват няколко трика на собствениците на автомобили, за да спасят колата си.

На първо място, колата трябва да се мие поне два пъти месечно, за да се отстранят корозивните вещества от метала. Важно е да запомните правилата за миене през зимата.

Например, противопоказано е измиването на топла вода. Преди процедурата е по-добре да оставите колата да се затопли за около десет минути.

Всеки жлеб и ключалка трябва да бъде прочистен с въздух, както и да изсушите гумените уплътнения на вратата. В края на измиването колата трябва да изсъхне, преди да излезе навън.

След измиването се препоръчва обработка на металните повърхности с препарат или восък. Добре е джантите да бъдат обработени със спрей против ръжда или спрей грунд.

ауто.блиц.бг

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Тита: Пораснах заради известността
2020-01-21 19:30
90 0
Певицата Тита призна, че известността я е накарала да порасне по-бързо от очакваното. Изпълнителката, която е само на 20 години, е на сцена от 3…

Как да се обличаме според фигурата?
2020-01-21 16:20
190 0
Не е лесно да намериш дрехи, които да ти стоят перфектно. Понякога заради самото качество на одеждата, друг път заради фигурата. Модните специалисти съветват преди…

Джийсън завеща вибратор на Тенекеджиева
2020-01-21 14:40
231 0
Войната между Деси Тенекеджиева и Джийсън Брад Люис продължава. След изцепките на актрисата миналата седмица в "Черешката на тортата", екстравагантният режисьор й завеща огромен вибратор.…

Криско става Фики №2
2020-01-21 12:10
241 0
Криско отскоро е баща, но това не му пречи да се впуска в нови начинания. С идването на новата година той очевидно ще наблегне на…

актуален брой на вестник Конкурент