Спорт

Фенклуб прави турнир за деца по случай празника си

  12.12.2019 11:44             
Фенклуб  прави турнир за деца по случай празника си

Фенклуб ЦСКА – ВИДИН организира турнир по футбол за момчета за купата на „ЦСКА”. В надпреварата ще се включат и четирите клуба от крайдунавския град – Бдин, ДФК Видин, Пегас Спорт и Дуло. Турнирът е насрочен за 14 декември от 14 ч. в спортната зала.

„Поканени са гости от ПФК ЦСКА, „Анималс”и др. фен клубове от страната.
Вечерта ще продължим традиционно в ресторант "ШАМПИОНИ" - начало 19.00 ч. Каним всички членове , приятели и любители на футбола в спортната зала, за да подкрепим бъдещите футболисти. ЦСКА завинаги! Винаги Верни !!!”, се казва в информацията от фенклуба на „червените”.

От ръководството припомнят историята на създаването на организацията.

„На 12 декември 2004 г. група фенове и приятели учредихме фен клуб ЦСКА - ВИДИН" , обединени от любов към великия клуб. От 14 привърженици в началото само за 4 години привлякохме мъже, жени и деца - съгласни с Устава и Правилника на фен клуба и заплащащи членски внос, стигнахме до 131 членове. През тези 15 години организирахме и участвахме в над 170 екскурзии в страната и чужбина в подкрепа на любимия ЦСКА - футболния и баскетболните мъжки и женски отбори . Радвахме се и страдахме с победите и загубите, но винаги продължавахме да го подкрепяме - дори в най-трудните моменти, когато враговете ни се опитаха да ни закрият като футболен клуб . Девет години бяхме съорганизатори и спонсори на турнир по футбол за девойки в зала по случай 8 март заедно с Община Видин и ОС на БФС. Над 700 момичета участваха в мачовете и показаха завидни футболни умения .
Гости на фенклуба през тези години ни бяха великите, любимците на поколения българи - Димитър Якимов , Крум Янев , Георги Димитров-Джеки , Георги Велинов-Джони, Петър Жеков, Аспарух Никодимов и др. От няколко години фенклуб ЦСКА - ВИДИН закупува абонаментни карти за секторите "Г" и "В", като по този начин помага скромно финансово клуба”, припомнят историята от фенклуба.