Крими

Засякоха нередовни водачи на автомобили

  12.12.2019 11:36             
Засякоха нередовни водачи на автомобили

Униформени засякоха в нарушение трима водачи на автомобили в монтанско, съобощиха от областната дирекция на МВР.

На 11 декември около 15.40 ч. на път III-162, км. 32+400, в местността Сопово, служители от пътен контрол при РУ Вършец спрели за проверка лек автомобил "Форд Фокус" със софийска регистрация. Колата била управлявана от 19-годишен врачанин. При извършната справка е установено, че тя е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от закона за движение по пътищата и не е регистрирана по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.
Малко по-рано в сряда, около 14 часа на път II-81, на КПП Лом, дежурен автопатрул на Пътна полиция спрял лек автомобил "Опел Зафира", без поставени регистрационни табели, управляван от 58-годишен софийски жител. При извършена проверка е установено, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. На нарушителя е съставен акт. По двата случая са образувани бързи производства.
Около 16 часа същият ден в с. Студено буче е спрян за проверка от служители от ЗЖУ Монтана, съвместно със служители на Участък Огоста, лек автомобил "Рено-19", без поставени рег. табели. Колата управлявал неправоспособен 45-годишен местнен жител. На нарушителя са съставени 2 акта и по случая е образувано досъдебно производство.