Събития

Организират Коледен Базар „Чудесата на Коледа“ в Борован

  05.12.2019 16:18             
Организират Коледен Базар „Чудесата на Коледа“ в Борован

Инициатива "Чудесата на Коледа" е на Кмета на община Борован – инж. Десислава Тодорова съвместно с децата от ЦНСТ Борован, училищата и детските градини на територията на общината и ЦПЛР „Маша Белмустакова", информираха от Общината. Събитието е част от коледно-новогодишната програма на община Борован. Събраните средства ще помогнат за закупуване на уреди необходими за ежедневието на  децата от ЦНСТ.

Целта на инициативата е заедно с децата от ЦНСТ- Борован, учители и ученици от училищата и детските градини от община Борован да бъдат изработени коледни чудеса: сувенири, картички, играчки, коледни украси, сурвачки и всякакви коледни чудесии, които децата ще изложат в Коледния Базар и със събраните средства ще бъдат закупени уреди необходими на децата за ежедневието им в ЦНСТ Борован. Така всички заедно ще усетим коледната магия. На Коледния Базар каним областният управител на област Враца, депутати от област Враца, Министри.

Купувайки сувенир от  базара Вие ще направите щастливи: деца в неравностойно положение и такива, останали без родителска ласка, помагайки с Вашата покупката да се осъществи една мечта; хората, които са ги изработили с много любов с цел да дарят усмивка; любимите хора, за които са предназначени подаръчета, носещи обич и много детска радост.

Подготовката  на ръчно изработените картички сувенири  и коледни украси за традиционния Коледен базар ще започне от 9.12.2019г. и ще продължи до 16.12.2019г.

Коледния Базар ще отвори врати на 17.12.2019 г. в сградата на Център за подкрепа на личностното развитие „Маша Белмустакова „ с. Борован.