Събития

Онлайн бизнеса усвояват ученици от ПГТР в Румъния

  03.12.2019 15:08             
Онлайн бизнеса усвояват ученици от ПГТР в Румъния

Учители и ученици от Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство- Враца посетиха училището Liceul Tehnologic Ticleni в Румъния в периода 24-30 ноември, партньор  по проект на програмата Еразъм+ “ Being aware of world of business online”, информираха от гимназията.

Целта на проекта е да улесни навлизането на учениците в света на бизнеса след дипломирането, чрез използване на онлайн инструменти. Отдава се особено значение на  метода на учене чрез работа, който ще позволи на учениците лесно да разбират изискванията, ограниченията и възможностите, предоставени от реалния свят на бизнеса.

На срещата, с партньорите по проекта Полша, България, Италия, Турция и Румъния ученици и учители представиха своите училища, техните региони и държави, както и възможностите за избора на кариера. Бяха представени материали, свързани с възможностите за намиране на работа, съществуващи в регионите на страните партньори. Представена бе информация за подготовката на CV, мотивационно писмо  и портфолио при кандидатстване за работа. Учениците участваха в уъркшоп за изработване на собствено CV  и мотивационно писмо, които бяха презентирани на аудиторията.  За оценка на срещата бяха подготвени анкети и документи за обратна връзка; сертификати за присъствие, Europass сертификати.

Партньорите по проекта бяха приети от ръководството на община Тиклени. Те споделиха основните цели и предстоящи дейности по проекта.