Събития

Правят иновационен лагер в СУ "Васил Кънчов"

  17.11.2019 15:13             
Правят иновационен лагер в СУ \

Иновационен лагер ще проведат утре във врачанското СУ "Васил Кънчов", съобщиха от ръководството на школото. Събитието се се провежда по формат на Джуниър Ачийвмънт България като част от серия инициативи на организацията в рамките на Световната седмица по предприемачество (http://www.jabulgaria.org/).

Проявата започва в 8 часа в актовата зала и ще продължи до 13.40, когато се очаква да бъдат оповестени резултатите.

Световната седмица на предприемачеството чества своята дванадесета годишнина, а Джуниър Ачийвмънт България е неин домакин от самото начало. От старта си през 2008г. инициативата е достигнала и е помогнала на близо 50 милиона души да развият своя потенциал и да възродят предприемаческата екосистема в своята страна. Кампанията се е развила през годините от инициатива, която вдъхновява младите хора, до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.

В България през 2018г. 100 училища от 57 населени места се включиха в инициативата. Благодарение на инициативността на учители, директори и бизнес доброволци над 5200 ученици от всички етапи на училищното образование се докоснаха до идеите на Джуниър Ачийвмънт за инициативност и предприемачески дух. В световен мащаб над 170 държави и близо 25 милиона души от цял свят участваха в Световната седмица на предприемачеството през 2018г.

Световната седмица по предприемачество за България ще се проведе в периода 18 – 24 ноември.