Свят

Гадже на Барлускони харчи 55 хил. евро за седмица на Малдивите

  13.11.2019 10:30             
Гадже на Барлускони харчи 55 хил. евро за седмица на Малдивите

Мароканката Карима Ел Махруг, по-известна с ескорт-прякора си Руби, била платила за седмица ваканция на Малдивите между 55 и 60 хил. евро. При това многото пари били изръсени в брой на собственичката на туристическата агенция, която организирала почивката.

Мароканката Карима Ел Махруг, по-известна с ескорт-прякора си Руби, била платила за седмица ваканция на Малдивите между 55 и 60 хил. евро. При това многото пари били изръсени в брой на собственичката на туристическата агенция, която организирала почивката. Сега тя е един от основните свидетели на прокуратурата в Милано на процеса срещу Силвио Берлускони за подкуп на свидетели на първото съдебно дирене срещу него между 2011 и 2013 г. Тогава съдът в Милано го наказа със 7 години затвор за секс с малолетната на времето проститутка Руби и за злоупотреба със служебното му положение на премиер при освобождаването й от ареста, където е вкарана за кражба. Две години по-късно обаче Берлускони бе оправдан от третата инстанция в италианското правосъдие – Касационния съд и според обвинението на сегашния процес това било станало благодарение на яките подкупи на свидетели, включително и на мароканката Карима.

Според разказа на свидетелката – собственичка на туристическа агенция, Руби била дошла при нея преди пет години с пълна с банкноти чанта. Поискала била за периода от 29 декември 2014 г. до 9 януари 2015 г. за нея и за бившото й вече гадже една от възможно най-луксозните вили с частен басейн в баровски комплекс в архипелага на Малдивите, плюс всички ВИП екстри за транспорт, ресторанти, СПА-гъдели и т.н. За дъщерята на двамата и за нейната бавачка пък Руби била пожелала съседна вила, където екстрите били малко по-скромни, но все така трудно достижими за простосмъртни. Когато собственичката на агенцията й показала набъбналата на 55 – 60 хил. евро сметка, мароканката въобще не трепнала, а извадила на бюрото й плик с пачки от по 50, 100 и 500 евро, оставяйки и солиден бакшиш. Сега прокурорите на процеса за подкупи на свидетели твърдят, че въпросните пари били част от петте милиона евро „кеш“, които емисари на Берлускони били дали на Руби, за да си държи езика зад зъбите на първия процес срещу него и да отрича, че той я гушкал, докато била малолетна. Задача, с която според медиите на Апенините мароканката се била справила блестящо и накрая присъдата на Берлускони от първата инстанция била анулирана. Но ако той бъде признат за виновен на процеса в ход, където срещу него свидетелстват и няколко знойни дами от бившия му „харем“, експремиерът може да отнесе като нищо 5 г. решетки.

Но въпросното дело не е единственият пореден сблъсък с Темида на 83-годишния бизнесмен, политик и евродепутат. Вчера той бе призован като свидетел на процеса в Палермо, където неговият най-близък приятел и съмишленик във всичките му начинания Марчело дел Урти е подсъдим за заиграване преди години със сицилианската мафия. Да, но експремиерът, от когото се очакваше да защити авера си, отказа да даде показания в негова полза, навличайкиси така гнева на близките му.

монитор