Свят

Мъж закла бременна си жена и 3-годишния си син

  07.11.2019 15:17             
Мъж закла бременна си жена и 3-годишния си син

Истинска трагедия се разигра в селцето Кормовише, Пермска област. Млад мъж хладнокръвно уби бременната си жена и 3-годишния си син. Извършителят на зверското престъпление е Александър Сидоров, а жертвите са 24-годишната Лилия Самуратова и малкият Дима, по чиито тела били открити множество прободни рани. Жената била в напреднала бременност и трябвало да роди през декември.
По първоначални данни, след като наръгал семейството си, Александър подпалил дома, в който живеели, за да заличи следите от престъплението. Мъжът бил открит в изпепелената къща и откаран в болница с леки наранявания. Според друга версия така той се опитал да сложи край и на своя живот, но не успял. Съседи на семейството разказват, че Сидоров много обичал жена си и детето си, не употребявал алкохол и до неотдавна в дома им царяла идилия.  Преди време обаче Александър изтеглил кредит от неголяма финансова кантора и не успял навреме да го погаси. Лихвите по заема се трупали, а колекторите непрестанно досаждали на младия мъж с телефонни обаждания и неочаквани визити в дома му. Близки до семейството твърдят, че постоянните заплахи довели Сидоров до пълно отчаяние и ярост и той решил да убие семейството си и себе си.

Междувременно Басманният съд в Москва разпореди ареста на кардиоложката Ирина Воропаева, която според следствието, с действията си е подтикнала 14-годишния си доведен син към самоубийство. Момчето беше открито обесено в дома си, като преди да посегне на живота си то написало с нож на ръката си „Аз съм изрод!“. Мащехата постоянно тормозела тийнейджъра и го хокала за наднорменото му тегло. В последно време тя почти не му давала да яде и само за два месеца той отслабнал с 21 кг. В предсмъртната си преписка със свои съученици, момчето споделя, че повече не може да търпи тормоза и ще се самоубие.