Спорт

Четата на Гарев влезе в Топ 8, Митко Панов и останалите герои съкрушиха Локо /Пд/

  06.11.2019 16:27             
Четата на Гарев влезе в Топ 8, Митко Панов и останалите герои съкрушиха Локо /Пд/

Децата на Ботев /Вр/ постигнаха изключителен успех днес в турнира за купата на БФС. Четата на Тодор Гарев влезе в Топ 8 на България, след като елиминира Локомотив насред Пловдив с дузпи. В редовното време на реванша двата тима повториха резултата от Враца - 1:1. При дузпите врачани триумфираха с 4:3 и записаха страхотна победа за школата на клуба.

Първата част премина под контрола на гостите. Домакините се стъписаха от високата преса на ботевци, с която наставникът Гарев изненада своя колега. До 14-та мин. пропуски направиха Тихомир Тодоров и Роберто Росенов след чудесни атаки.

В 15-та мин. нямаше вече прошка за „смърфовете“. Пробив на Пламен Петров завърши с отличен пас към Митко Панов, който се справи перфектно в този мач с новата си роля на плеймейкър. Капитанът с безпощаден удар вкара за 0:1 и вдъхна още по-голяма увереност на съотборниците си. До края на първата част защитата на врачани не позволи на противника да стигне до голово положение.

През втората част пловдивчани пробваха хаотичен натиск, главно с далечни удари и куп центрирания. При поредица от 4 корнери, два от които не бяха коректно отсъдени, се стигна до меле и изравнително попадение.

При дузпите ботевци реализираха 4 от 5 чрез Янислав Тонов, Дидо Танчев, Тодор Цонев и Митко Панов, който реализира решителната последна дузпа и класира отбора за 1/4-финалите. Пропускът на Пламен Петров не се оказа фатален, след като домакините не сполучиха на два пъти – веднъж вратарят Николай Иванов спаси, а впоследствие и гредата се оказа негов помощник.

„Много към доволен. Защитихме по перфектен начин престижа на нашата школа. Много добър мач. Бях спокоен при дузпите.Гордея се с момчетата!“, каза наставникът Тодор Гарев.