Спорт

Художествената гимнастика ще се развива и във Враца

  18.10.2019 12:44             
Художествената гимнастика ще се развива и във Враца

Развиват художествената гимнастика и във Враца, а с амбициозната задача са се заели няколко човека. Гергана Танчева – завършила НСА специалност треньор по художествена гимнастика и втора специалност учител по физическо възпитание, която в момента е действащ треньор на школи в София и Ботевград, и Тони Йорданова, също завършила НСА със специалност треньор по художествена гимнастика са сред главните „заподозрени“ да се случи тази мисия.

Сдружение „Ритмика“, представлявано от Гергана Танчева, развива най-красивия женски спорт от 4 години в градовете София и Ботевград, и взема участие на редица турнири, празници и състезания.

 През 2019 година се заражда идеята, че може да се провеждат тренировки за малки деца и в град Враца. Същата година сдружението преподава художествена гимнастика в две детски градини в града – ДГ „Знаме на мира“ и ДГ „Европейчета“. Малките гимнастички от двете детски градини участваха на състезание в град Мездра, където заеха няколко трети места.

От 2 октомври има и групи – 14 деца тренират в СУ „Отец Паисий“ и 41 момичета в СУ „Никола Войводов“ – 41 деца, както и в детските градини: „Звездица“ – 12, „Зора“ – 44, „Щастливо детство“ – 13 и „Знаме на мира“.

Общо децата, с които ще се работи през тази учебна година, са 146 на възраст между 3.5 години до 10 години.

Плановете за близкото бъдеще са да има клуб, който да членува в Българската федерация по художествена гимнастика.