Избори

Инж. Момчил Младенов: Врачани, помнете своята история и пазете светла паметта на велики държавници като Румен Стоманярски

  17.10.2019 12:06             
Инж. Момчил Младенов: Врачани, помнете своята история и пазете светла паметта на велики държавници като Румен Стоманярски

На днешния ден преди 14 години загубихме Румен Стоманярски – един от най-обичаните кметове на Враца, строител на града, будител на духа и пазител на историята.

„Срамно е, че портретът на Румен Стоманярски сега е свален от стената на община Враца и стои в мазето. Новите управници искат заличат историята, да изтрият миналото и претопят паметта на врачани“, припомни кандидатът за кмет инж. Момчил Младенов.

Румен Стоманярски напълно обнови централната пешеходна зона и централния площад „Христо Ботев“. „Той се погрижи за инфраструктурата на града във врамена, когато не хленчехме на врата на Европа и не се хвалехме как сме похарчили чужди средства, а се справяхме с отговорностите си сами. Румен Стоманярски спаси театъра и филхармонията от затваряне и върна Рогозенското съкровище във Враца. Културата се пазеше в сърцата, институтите значеха нещо и хората имаха уважението към интелектуалния труд и световното изкуство“, припомни още инж. Младенов.

„Ще цитирам Айзенхауер, който казва „Историята на свободните хора никога не се е пишела от случайността, а от избора - от техния избор“. Врачани, бъдете свободни, направете избор, не се поддавайте на внушения, заплахи и лъжи. Наближава денят, в който вие ще решите кой да управлява вашия град. Ще се доверите ли на човек, който потъпква паметта и историята, който показва силно неуважение към управниците на града, който запокити техните портрети в мазето, за да не помните“, каза Момчил Младенов.

„Врачани, помнете Румен Стоманярски, помнете човекът, който направи велики дела с ума и ръцете си, който помогна на всеки, когато имаше нужда. Той беше истински държавник!“, заяви инж. Младенов.

За промяната гласувайте с №56!

Купуването и продаването на гласове са престъпления