Събития

Посрещнаха наше училище с концерт в Унгария

  16.10.2019 11:19             
Посрещнаха наше училище с концерт в Унгария

Група учители и ученици от СУ "Васил Кънчов"-Враца посетиха гр. Печ в Унгария по проект „Изкуство и приказки. Имало едно време в Европа". Участниците в проекта бяха тържествено посрещнати в училището домакин с концерт.  

Учениците се запознаха с историята, географията и архитектурата на града,  разучаване и изпълнение на унгарски фолклорни песни. Незабравима емоция донесе вечерното рисуване със светлина върху стените на училището. В следващите дни продължи работата  със светлина, но този път децата експериментираха с лазерни лъчи и създаваха различни фигури под ръководството на г-жа Каталин Килан преподавател по химия и физика.

Групата от врачански ученици посети музеите в града, замъка Сиклош, където научиха за бойното оборудване през Средновековието, наблюдаваха демонстрации на конна езда и стрелба с лък. Участниците в проекта представиха приказки, които сами са създали, на основата на фолклора на всяка страна. Работата по проекта продължи с рисуване,  създаване на илюстрации на тези приказки върху стъкло, допълниха от школото.