България

400 000 лева кръвнина искат родителите на убитата Милена

  10.10.2019 13:06             
400 000 лева кръвнина искат родителите на убитата Милена

Общо 400 000 лева неимуществени вреди и 6 000 лева имуществени поискаха родителите на убитата през декември 2016г. 21-годишна Милена Динева. Подсъдим за престъплението е нейният годеник Илиян Рангелов, който продължава да не се признава за виновен.

Рангелов бе осъден на две инстанции и получи 16 г. затвор за убийството, след което и двете страни в процеса се обърнаха към ВКС. Самият Рангелов, защото не смята, че е виновен и иска да бъде оправдан, а родителите на мъртвата красавица – защото искат доживотен затвор за килъра й. Върховните съдии обаче върнаха делото обратно в Окръжния съд в Пловдив, за да бъде гледано от друг състав. След едно отлагане на разпоредителното заседание в началото на септември, на 10 октомври т.г. все пак ход на заседанието бе даден. Родителите на Милена поискаха солидарно общ размер на кръвнината от 400 бона за неимуществени вреди, а шестте хиляди лева ги искат за издигане на паметник на убитата си дъщеря. Самият Илиян Рангелов, чрез адвоката си Розалина Апостолова, поиска делото срещу него да бъде гледано по общия ред, така както бе и преди първият процес да бъде върнат от ВКС.

Милена Динова бе убита с един удар с нож в гърдите, докато в късната вечер на 28 декември 2016г. отивала нощна смяна в близко предприятие. Тя живеела на семейни начала с Илиян Рангелов, с когото дни преди кървавото убийство се сгодили. Илиян изключително много ревнувал Милена и скандалите между тях двамата били чести, но момичето не се оплаквало на близките си от тормоза.

Милена не била съгласна той непрекъснато да излиза с приятели вечерно време без нея. Във фаталната вечер, след поредната кавга, тя му казала, че го напуска. Към полунощ излязла от дома на баба му в село Куртово Конаре, където живеели, за да отиде на работа. Според прокуратурата Илиян я настигнал с кухненски нож и я пробол в сърцето. Минути по-късно е намерена мъртва и в кръв на улицата до дома им в селото. Първоначално Илиян се направил, че спи. После пред разследващите признал за стореното, а след няколко седмици в съдебната зала се отметна от първите си показания и отказа да признае вината си за смъртта на Милена. Само два дни преди убийството той подарил на Милена годежен пръстен.

monitor