Крими

Водач с "Мерцедес" помете паркирани автомобили

  13.08.2019 11:27             
Водач с \

Водач, юркал „Мерцедес“, потроши няколко коли 
Четири коли в Берковица са потрошени от водач, който карал „Мерцедес“ с превишена скорост, съобщиха от областната дирекция на МВР Монтана.

В понеделник, в 23.35 часа, след сигнал в районното управление вграда за пътно-транспоротно произшествие пред частен дом в града, дежурен екип на пътен контрол при РУ Берковица пристигнал на  мястото. Униформените установили, че лек автомобил "Мерцедес С 400 ЦСИ” с варненска регистрация, собственост на фирма, с 28-годишен водач от Берковица, е нанесъл куп поразии при произшествие. При движение с несъобразена скорост спрямо профила на пътя прав участък - хоризонтален с надлъжен наклон при изкачване, при ясно време, суха асфалтова настилка и изкуствено осветление, водачът не успява да намали скоростта, преминава в лентата за насрещно движение, блъска се в бордюра, след което се поднася и отново се връща в лентата си, по посоката си на движението, като не успява да спре. „Мерцедес“-ът блъска косо паркиралия вдясно по посоката си на движение на ул."Тузлата" лек автомобил "Пежо 407" с монтанска регистрация. Вследствие на удара „Пежо“-то се измества и удря челно паркирания лек автомоли "Сеат Толедо" с монтанска регистрация, който пък от силата на удара блъска паркирания пред него лек автомобил "Субару Форестър" с монтанска регистрация.

Пробите за алкохол и наркотици на 28-годишния водач, реализирал ПТП-то с материални щети по 4 автомобила, са отрицателни, уточниха от полицията. На мястото на произшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава районното управление в Берковица.