Konkurent
Инекс

Спорт

Над 50 колоездачи взеха участие във велосъстезание СНИМКИ

2019-08-12 19:20 369 0

Над 50 колоездачи взеха участие във велосъстезание СНИМКИ
Над 50 колоездачи взеха участие във велосъстезание СНИМКИ Над 50 колоездачи взеха участие във велосъстезание СНИМКИ Над 50 колоездачи взеха участие във велосъстезание СНИМКИ Над 50 колоездачи взеха участие във велосъстезание СНИМКИ Над 50 колоездачи взеха участие във велосъстезание СНИМКИ

Над 50 велосипедисти взеха участие в организираното от звено „Център за младежки дейности“ състезание, което се проведе на картинг пистата в спортен комплекс „Христо Ботев“. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов, който призова колоездачите да бъдат внимателни и да спазват правилата за движение по пътищата. Сред журито беше общественикът Мартин Харизанов, който нерядко проявава активна гражданска позиция.

Участниците бяха разделени в три категории – до 14 годишна възраст, 14-18 годишна възраст и младежи над 18-годишна възраст. Инициативата включва определен брой обиколки, в комбинация с майсторско управление на велосипед, демонстрация за правилно преминаване на трасето и инструктаж за безопасно каране на велосипед.

За младежите, взели участие в състезанието, са подготвени много награди, а всички участници ще имат възможност да се включат в томбола и да се съревновават за спортна камера със сензорен екран. Организаторите са подготвили и награда за "най – майсторско каране".

Към инициативата по повод Деня на младежта се присъедини и екипът на Превантивно-информационен център към Общински съвет по наркотични вещества - Враца, като бяха раздавани информационни материали на младежите.

Преди състезанието, участниците преминаха през Централната градска част, бутайки своите велосипеди и носейки фланелки с надпис „АЗ КАРАМ ВНИМАТЕЛНО!“. Основната цел на организаторите е да се отправи апел към гражданите за спазване на правилата за движение по пътищата и за недопускане на преминаване с несъобразена скорост на колоездачи по централната градска част.

Организатори на събитието са Община Враца, звено „Център за младежки дейности“ и Колоездачен Клуб „Враца Велообщество”.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Спортист №1 и „Звезда на феновете” избират в Козлодуй
2020-01-21 07:40
98 0
За четвърта поредна година Община Козлодуй ще събере на специална церемония „Спортист на годината” местните спортисти и спортни деятели. На утвърдилото се вече като традиция…

Миньор Згориград бие наред и с много в Зимната лига
2020-01-20 18:30
359 0
  Миньор Згориград продължи да бие наред и то с много в Зимната лига на БАМФ Враца. Ангел Петров и компания сразиха в рамките на…

Изненадваща смяна на върха в Ботев
2020-01-20 16:50
818 0
  Седмица след общото събрание, на което нови хора поеха управлението на футболния Ботев, стана ясно, че и изпълнителният директор Денислав Георгиев напуска.

Дузпи спряха Вихър /Н/ на „Цариброд къп“
2020-01-20 15:40
423 0
Вихър /Николово/ стигна до четвъртфинала на турнира по мини футбол „Цариброд къп“, където отстъпи на Бат Динко и Булгари с дузпи /1:2/ след 3:3 в…

актуален брой на вестник Конкурент