Събития

Нов депутат от Враца влиза в парламента, вижте кой е той СНИМКИ

  09.08.2019 17:43             
Нов депутат от Враца влиза в парламента, вижте кой е той СНИМКИ

Нов депутат от Враца ще има след края на парламентарната ваканция. Според източник на "Конкурент", от началото на септември на банка в 44-то Народно събрание вече няма да седи Иван Генов. Избраният за народен представител от БСП бивш изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" е депозирал заявление за напускане.

"Да, вярно е. Оттеглям се по лични причини", коментира пред "Конкурент" Генов. Според него още в началото на сепември на мястото му ще седне директорът на врачанския Драматично-куклен театър Анастас Попдимитров.

"Решението ми е обмислено и не е спонтанно. Не смятам, че през оставащите седмици до началото на новия парламентарен сезон нещо ще го промени", допълни Иван Генов.

Очаква се мястото му в народното събрание да заеме третия в листата на БСП - Анастас Попдимитров. Директорът на ДКТ - Враца не беше открит за коментар.

Ако промяната стане факт, ще е втората рокада в състава на врачанските депутати. Преди няколко месеца Станислав Попов влезе на мястото на Петя Аврамова, след като тя стана регионален министър.

Влизането на Попдимитров в парламента почти сигурно означава, че ще има конкурс за нов директор във врачанския театър. Настоящият директор е начело на храма на Мелпомена от 1995 г.